برگزاری سمینار آشنایی با مراکز عملیات امنیت در دانشگاه رازی - صفحه نخست

برگزاری سمینار آشنایی با مراکز عملیات امنیت در دانشگاه رازی

سمینار آشنایی با مراکز عملیات امنیت (SOC) به همت مرکز تخصصی آپا دانشگاه رازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رازی، سمینار آشنایی با مراکز عملیات امنیت (SOC) امروز دوشنبه بیست‌ویکم آبان ۱۳۹۷ به همت مرکز تخصصی آپا دانشگاه با همکاری اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه، در کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

"امنیت" از مولفه‌های اصلی در پیدایش تمدن‌ها است

در ابتدای این سمینار، دکتر سجاد دادفر مدیر حراست دانشگاه رازی اظهار داشت: با نگاهی به عرصه تاریخ و تمدن بشری در می‌یابیم که همواره یکی از مؤلفه‌های اصلی و تأثیرگذار در پیدایش تمدن‌ها و توسعه فرهنگی جوامع، مسئله امنیت بوده است.

وی ادامه داد: در آموزه‌های دینی مقوله امنیت مقدم بر هرگونه توسعه است و امروزه اگر بخواهیم در توسعه همه‌جانبه کشور گام برداریم باید در حوزه امنیت و مؤلفه‌هایی مؤثر بر آن کار کنیم و این بستر اصلی را فراهم نماییم.

دکتر دادفر بیان کرد: فعالان عرصه تمدن سازی، امنیت را یکی از مؤلفه‌های اصلی و شالودۀ مهم و تأثیرگذار در تمدن‌سازی می‌دانند که باید در درون جامعه شکل بگیرد و به وجود بیاید.

وی با اشاره به تحریم‌ها و سیاست‌های خصمانه استکبار علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: دشمن قصد دارد به هر شکل ممکن مانع از پیشرفت جامعه اسلامی ما شود و در چنین شرایطی رسالت ما سنگین‌تر است.

حمایت از پایان‌نامه‌های مقطع کارشناسی ارشد

در ادامه دکتر حامد منکرسی مدیر مرکز تخصصی آپا دانشگاه رازی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در این مرکز اظهار داشت: این مرکز تولیدات خوبی در حوزه نرم‌افزارها و ابزارهای مورد نیاز دارد.

وی "سایتبان" را یکی از محصولات تولید شده توسط مرکز آپا دانشگاه رازی عنوان کرد و گفت: این ابزار به عنوان یک سرویس تولید شده که قابلیت پایش وبسایت و تشخیص و شناسایی سریع انواع مختلف حملات را دارد.

دکتر منکرسی نرم افزار "پارسو" را دیگر محصول تولید شده در حوزه امنیت ذکر کرد و گفت: این محصول نیز توسط کارشناسان مرکز آپا تولید شده و ویژگی‌های منحصر به فردی همچون احراز هویت چند مرحله‌ای را دارد.

وی به برنامه‌های حمایتی مرکز تخصصی آپا دانشگاه رازی اشاره کرد و گفت: این مرکز از پایان نامه‌های مقطع کارشناسی ارشد که موضوع آنها در جهت محورهای اصلی مرتبط با اهداف مرکز آپا باشد را حمایت می‌کند.

در ادامه مهندس ایمان منصوری متخصص امنیت سایبری به بحث آشنایی با مراکز عملیات امنیت (SOC) پرداخت و گفت: SOC مبحث مهی است و ترکیبی از موضوعات مختلف در حوزه امنیت سایبری است.

وی بیان کرد: تا به امروز اجرای SOC در سطح کشور با چالش‌های زیادی  مواجه شده و بسیاری از افراد این مبحث را از حیث فنی نگاه می‌کنند در صورتیکه اصلا مبحث SOC فنی نیست و ماهیت SOC کاری است که انجام می‌دهد.

شایان ذکر است؛ طراحی، پیاده‌سازی و بهینه‌سازی زیرساخت‌های شبکه‌ای و امنیتی مرکز داده، طراحی و پیاده‌سازی و بهینه‌سازی شبکه‌های داده‌ای از سوابق ارزشمند دکتر ایمان منصوری است.

آشنایی با مدیریت ریسک، تعریف SOC و آشنایی با اجزای سازنده آن، آشنایی با چرخه مدیریت حوادث و اهمیت پاسخ به حوادث امنیتی، بررسی دلایل شکست پیاده‌سازی مرکز SOC، چرخه بلوغ SOC – از کجا و چگونه شروع کنیم؟، گام‌های ایجاد یک مرکز SOC موفق و مبحث ویژۀ آشنایی با ابزار SIEM و اهمیت آن در SOC از محورهای تشریح شده در سمینار امروز بود.

در این سمینار از محصول "سایتبان"، تولید شده توسط مرکز آپا دانشگاه رازی رونمایی به عمل آمد.